Odesa este gata să reziste unui asediu
Externe 27 februarie 2022, 19:33 | 1257

Odesa este unul dintre orașele țintă ale invaziei rusești. În ultimele trei zile, locuitorii au auzit și explozii, și trageri de armă în plină zi sau noaptea.

În orașul Odesa au fost create centre de apărare teritorială, care acum sunt pline de voluntari.

DUMITRU GARCALIUC, reporter Jurnal TV: "Aici este unul din punctele unde odesiții vin ca să aducă ajutoare pentru militarii ucraineni. Oamenii vin încontinuu. Tot aici se înrolează bărbații care vor să ajute la apărarea orașului."

Coordonatorul Centrului Național al forțelor de rezistență din Odesa, Serghei Bratciuc, susține că orașul este gata să reziste într-un eventual asediu.

SERGHEI BRATCIUC, coordonatorul Centrului național al forțelor de rezistență, Odesa: "Nicio panică! Odesa este gata să confrunte inamicul cu toate forțele, cu toate mijloacele, cu zâmbetul pe buze! Totul este sub control. Locuitorii orașului au reacționat prompt pentru a deveni membri ai grupurilor de rezistență. Suntem susținuți de forțele armate și multă lume face voluntariat. Toți își doresc să lupte de partea armatei ucrainene."

În Portul din Odesa se află o uzină chimică. O eventuală explozie ar putea pune în pericol viața a mii de oameni.

SERGHEI BRATCIUC, coordonatorul Centrului național al forțelor de rezistență, Odesa: "- Cât de mare este riscul? -Este o amenințare nu numai pentru locuitorii Odesei, nu doar pentru oamenii de aici, dar și pentru o parte din țările Europene. Dar și pentru trupele rusești, care ipotetic pot face acest lucru. Nu au decât să înghețe în stepa noastră din preajma litoralului."

Odesa este un important oraș și port al Ucrainei, situat pe litoralul Mării Negre. Acum orașul este pustiu, fiind împânzit de garnizoane militare. Nicio cafenea, niciun edificiu cultural nu funcționează. Străzile centrale ale orașului sunt baricadate.

Opinia ta contează. Comentează!