Jurnalul orei 15, 28 Februarie
Jurnalul orei 15:00 28 februarie 2024, 15:41 | 773

Prezentat de Călin Jucovschi

Sistemele de monitorizare de care dispune Republica Moldova nu au detectat nicio dronă, care ar fi survolat spațiul aerian al țării noastre în seara zilei de 26 februarie. Declarațiile au fost făcute de către ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, înaintea ședinței executivului. Se întâmplă după ce, ieri, Forțele de Apărare ale Ucrainei au anunțat că o dronă rusească a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, iar ulterior, s-ar fi îndreptat spre regiunea Odesa. Armata Națională are nevoie de mai multe radare, a spus Nosatîi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi liderii ţărilor balcanice participă în aceste clipe la un summit în capitala Albaniei, Tirana. Scopul reuniunii este de a aduna sprijin suplimentar pentru Kiev din partea țărilor din sud-estul Europei. Înainte de summit, liderul de la Kiev a avut o întrevedere cu prim-ministrul albanez Edi Rama.

Protestul transportatorilor continuă și astăzi. În timp ce Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto transmite că azi mai mulți șoferi s-au alăturat acțiunii și nu au ieșit pe linie, ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, spune că, de fapt, astăzi au ieșit la muncă mai mulți transportatori de curse locale și interurbane, iar cei care refuză să presteze neîntrerupt serviciile vor fi amendați.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie