Al doilea grup de studenți ai „Universității pentru Vârsta a Treia” și-a început astăzi studiile la USM
Social 6 martie 2024, 21:06 | 326

Al doilea grup de studenți ai „Universității pentru Vârsta a Treia” și-a început astăzi studiile la Universitate de Stat din Moldova. Este vorba despre 20 de vârstnici, care au revenit în bănci pentru a învăța cum să utilizeze tehnologiile digitale, dar și pentru a-și dezvolta capacitățile de comunicare. Aceștia au fost întâmpinați de vârstnicii din prima promoție, care au trecut deja prin acest program.

Unii studenți au pregătit și versuri în care au vorbit despre experiența pe care au obținut-o în cadrul orelor de la universitate.

Din promoția a doua fac parte 20 de studenți care au peste 60 de ani și care vor frecventa cursurile „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Starea de bine și comunicarea între generații”.

SERGIU CORLAT, prorector pentru digitalizare, USM: "Activitățile Universității de Vârsta a Treia sunt axate pe cele mai necesare, cele mai actuale domenii de care au nevoie toți, indiferent de vârstă. Este vorba de competențele digitale și capacitatea de a comunica, de a ne simți bine într-o societate"

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Este o inițiativă care, în fiecare an, reușim să o lărgim, să cuprindem cât mai mulți vârstnici. Eu sunt sigur că turațiile vor crește și în acest an, dar și anul viitor, dar și vom putea închide acea prăpastie în lumea digitală între tineri, adulți și vârstnicii din Republica Moldova."

Dezvoltarea acestei inițiative face parte din obiectivele Programului Național pentru îmbătrânire activă și sănătoasă 2023-2027, implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu sprijinul Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie