Șase tineri, care au bătut doi studenți în scuarul Catedralei, au fost trimiși în judecată
Social 12 decembrie 2019, 17:34 | 1131

Șase tineri care, în luna octombrie a acestui an, ar fi bătut doi studenți, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, au fost trimiși în judecată. Indivizii, care au între 16 și 32 de ani, riscă acum câte cinci ani de pușcărie.

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat încheierea urmăririi penale în acest caz și au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru huliganism a celor șase. Amintim că totul s-a produs pe 24 octombrie, aproape de miezul nopții.

Cei șase tineri, care ar fi fost beți, treceau prin scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” din Chișinău, după ce au sărbătorit într-un local ziua de naștere a unuia dintre ei. În preajma lor s-au pomenit cei doi studenți, care ieșiseră la o plimbare cu bicicletele. Conflictul ar fi izbucnit din motiv că unul dintre bicicliști i-a făcut observație unui agresor pentru că cel din urmă a fluierat. Mai apoi, grupul de tineri aflați în stare de ebrietate s-a apropiat de cei doi studenți și i-a înjurat. Cei doi au fost agresați atunci când au hotărât să evite scandalul și să plece acasă. În urma conflictului, una dintre victime s-a ales cu o comoție cerebrală. Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoane se pedepsește cu amenzi de până la 67 de mii 500 de lei pentru fiecare vinovat sau cu până la cinci ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie