Un bărbat de 57 de ani s-a ales cu arsuri la membrele inferioare, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări
Social 22 iunie 2023, 15:57 | 285

Șeful adjunct al Poliției de frontieră Leova a fost trimis pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu țigări. Potrivit anchetei, ofițerul avea cinci complici, care au acum interdicția de a părăsi Republica Moldova. Urmează detalii și alte știri.

Două mașini s-au ciocnit violent în centrul Chișinăului, în noaptea de miercuri spre joi. Un taxi a fost lovit în plin de un autoturism, la intersecția străzilor Alexandr Pușkin și Sciusev. Impactul a fost filmat de o cameră de bord. Mașina de taxi a fost proiectată pe trotuar. Șoferii nu au fost răniți, însă ambele mașini au fost grav avariate. Conform legislației rutiere în vigoare, cel vinovat de accident va plăti o amendă de 1500 de lei și va primi șase puncte de penalizare.

Un alt accident rutier a fost înregistrat joi dimineață, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Maria Cebotari. În urma incidentului, o femeie a fost transportată la spital. Potrivit poliției, o mașină a virat la stânga și a fost lovită de un autoturism, care se deplasa din sens opus. În consecință, una dintre mașini a fost proiectată în pilonul de semafor. Șoferului acesteia a avut nevoie de îngrijiri medicale, fără a fi internat. Pasagera acestuia a fost preluată de ambulanță.

O casă din satul Caracușenii Vechi, raionul Briceni, a fost cuprinsă de flăcări, în după-amiaza zilei de miercuri. Proprietarul casei, un bărbat de 57 de ani, a suferit arsuri și a fost transportat la spital. Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, focul a mistuit mai multe bunuri materiale din podul casei, precum și aproximativ 70% din acoperiș. Una dintre cauzele izbucnirii incendiului ar fi fost defecțiunile în instalațiile electrice. Pompierii îi îndeamnă pe cetățenii să respecte cu strictețe regulile de siguranță și normele de utilizare a aparatelor electrice.

Șeful adjunct al Poliției de frontieră Leova și alți angajați ai instituției au fost reținuți sub bănuiala că în decembrie 2022 ar fi asigurat lipsa controlului în afara postului vamal pentru a permite o contrabandă cu țigări în România. Este vorba de 600 de mii de țigări. La audieri, unul dintre bănuiți a declarat că a primit oferta de la un fost coleg de salon, într-un spital din România, unde fusese internat. Cei cinci suspecți au fost reținuți, iar marfa de contrabandă - confiscată. S-a pus sechestru pe mașina de teren, de aproximativ 20 de mii de euro, folosită pentru aducerea țigărilor la Prut. Liderul grupului a încercat să distrugă dovezile, aruncându-și telefonul mobil în apele Prutului. Ceilalți complici și-au recunoscut ulterior vinovăția. Șeful adjunct al Poliției de frontieră Leova a refuzat să colaboreze cu ancheta și a negat implicarea sa în acțiuni ilegale. Inculpații au fost plasați în arest preventiv, dar ulterior au fost eliberați prin decizia Judecătoriei Cahul, cu restricția de a părăsi Republica Moldova timp de 60 de zile.

Opinia ta contează. Comentează!