Manifestații de amploare în România
Externe 25 februarie 2019, 15:00 | 3169

Mii de oameni au protestat aseară la București, dar și în alte mari orașe ale României, nemulţumiţi de noile modificări aduse Legilor Justiţiei. De asemenea, ei au cerut demisia Guvernului și alegeri anticipate. Acestea au fost cele mai ample manifestații stradale după protestele din 10 august 2018.

Nemulțumiți de adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea Legilor Justiției, mii de protestatari și-au dat întâlnire aseară în Piața Victoriei din București, dar și în alte orașe ale țării, printre care Sibiu, Cluj, Iaşi, Braşov, Timişoara, Oradea şi Galaţi.

Un alt protest a avut loc în această dimineață la Ministerul Justiţiei. Acolo, mai multe persoane au aruncat cu ouă în sediul instituţiei conduse de Tudorel Toader, căruia îi reproşează promovarea ordonanţei de urgenţă prin care au fost modificate Legile Justiţiei.

Amintim că magistraţii din București şi din mai multe oraşe ale României au protestat vineri faţă de modificările în legislație, operate de putere, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara este suspendată pentru câteva zile, săptămâna aceasta, în semn de protest. Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a chemat astăzi la negocieri, aceștia au refuzat însă să se întâlnească cu ea. La începutul săptămânii trecute, ministrul Justiţiei a prezentat mai multe modificări ale Legilor Justiţiei, realizate prin ordonanţă de urgenţă. Aceasta vizează numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului secţiei de anchetă. Peste două zile, ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial.

Opinia ta contează. Comentează!