Agenda zilei de 6 iunie

1808 : Fratele lui Napoleon, Joseph Bonaparte este încoronat rege al Spaniei. Suveranul a fost descris de istorici drept un om idealist și lipsit de personalitatea necesare unui om de stat. În tinerețe își dorise, să devină scriitor, dar la presiunea familiei sale s-a îndreptat către o carieră juridică.

1925: A fost fondată compania americană producătoare de automobile „Chrysler", formata de Walter Percy Chrysler.

1932: Cu 86 de ani în urmă, medicul, publicist, unul dintre liderii marcanți ai Partidului Național Român din Transilvania, Alexandru Vaida-Voievod a fost ales președinte al Consiliului de Miniștri. A debutat în politică în anturajul arhiducelui Franz Ferdinand, ca susținător al drepturilor românilor transilvăneni.

1961: La Yokohama, la Campionatul mondial de lupte greco-romane a fost cucerit primul titlu de campion mondial de un luptător român. Titulatură dobândită de luptătorul Valeriu Bularca.

1987: A fost dat în folosință pasajul Unirea din Capitală, cel mai lung pasaj subteran auto bucureștean, de 900 metri, lungime.

2003: A avut loc lansarea filmului Fast and Furious 2, o serie de filme de acțiune unde la bază sunt cursele ilegale, spargerile și jafurile. Seria de filme marca Universal Studios a inclus 8 pelicule și a avut încasări încasări de peste 2 milarde de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!