Și-a luat concediu plătit, dar lucrează
Social 12 martie 2019, 20:11 | 2855

A plecat în concediu pentru îngrijirea copilului, dar a revenit la muncă la numai o săptămână. Motivul ar fi o necesitate financiară. Este cazul judecătorului Alexandru Negru, care examinează dosarul fostului primar Dorin Chirtoacă, cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Acesta consideră că revenirea magistratului contravine legii și a ripostat, dar a fost înlăturat din sală pe motiv că a încălcat ordinea în ședință.

Dorin Chirtoacă s-a arătat deranjat de această revenire a judecătorului înainte de termen. El susține că procedura ar contravine legii și a solicitat recuzarea judecătorului. Cererea a fost calificată de instanță ca fiind repetitivă. Chirtoacă a ripostat și a fost înlăturat din sală pe motiv că a încălcat ordinea în ședință.

Potrivit fostului primar de Chișinău, judecătorul în cauză este cel care nu respectă legea.

Avocații lui Chirtoacă s-au declarat în imposibilitate de a se afla în proces, întrucât clientul lor a fost înlăturat. Aceștia au solicitat o pauză, iar instanța a admis cererea. După o scurtă consiliere, apărătorii au cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru. Cererea a fost distribuită judecătorului Petru Păun spre examinare. Potrivit procurorului de caz, Dumitru Robu, cererea avocaților este abuzivă, iar din acest motiv a cerut amendarea acestora.

Cererea avocaților lui Dorin Chirtoacă a fot respinsă ca neîntemeiată. Avocații însă nu au fost amendați, așa cum a cerut acuzarea de stat. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie