Jurnalul Sportiv, 25 Martie
Sport 25 martie 2022, 21:14 | 1468

Naționala de fotbal a Moldovei a fost învinsă de Kazahstan cu 1-2 în primul meci din play-out-ul Ligii Națiunilor. Tricolorii au deschis scorul în minutul 45, prin Ion Nicolaescu, la capătul unei prime reprize foarte bune pentru elevii lui Sergiu Cleșcenco. Kazahii au întors rezultatul în mitanul secund. Sergey Malyy a egalat în minutul 63, iar o nouă reușită în poarta lui Stanislav Namașco a venit în minutul 79, după autogolul lui Veaceslav Posmac. Meciul retur este programat pe 29 martie, la Astana Arena din Nur-Sultan. Dacă vor câștiga barajul cu Kazahstanul, tricolorii își vor păstra locul în Liga C a Ligii Națiunilor, ediția 2022/23, urmând să joace într-o grupă cu Slovacia, Belarus și Azerbaidjan. În cazul unui eșec, naționala Moldovei va retrograda în Liga D, unde va juca cu Liechtenstein, Andorra și Letonia.

Italia ratează al doilea Mondial consecutiv. Campioana europeană a fost învinsă pe teren propriu de Macedonia de Nord, 0-1, în semifinalele barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2022. La capătul unui meci dominat de Italia, Macedonia de Nord a dat lovitura la Palermo în minutul 90+2. Trajkovski a devenit eroul unei națiuni. Înfrângerea contra Macedoniei de Nord a reprezentat și primul meci pierdut în istorie de Italia pe teren propriu în partidele de calificare pentru Campionatul Mondial. Italia se alătură Greciei, care a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2006, după ce în 2004 a câștigat Campionatul European. De asemenea, Danemarca, în 1994, nu a fost prezentă la Campionatul Mondial, chiar dacă era câștigătoarea a Campionatului European din 1994, precum și Cehoslovacia la Mondialul din 1978, după ce în 1976 a câștigat Europeanul.

Premierul britanic Boris Johnson aa sugerat ca Ucrainei să-i fie încredinţată găzduirea Campionatului European de fotbal din 2028, deşi Marea Britanie şi Irlanda candidează la organizarea acestei competiţii. Johnson a reacţionat la vestea şocantă de miercuri, când Rusia s-a arătat interesată de găzduirea EURO 2028 sau 2032, deşi această ţară a fost exclusă din fotbalul internaţional după invadarea Ucrainei. "Nu pot să cred că cineva ar lua în mod serios în considerare sugestia lor, şi cel mai bun lucru posibil ar fi ca toate forţele armate ruse să se retragă imediat din Ucraina, iar turneul să le fie încredinţat lor, desigur", a adăugat el. Ucraina a găzduit Euro 2012 împreună cu Polonia.

Simona Halep și-a anunțat retragerea din turneul WTA 1.000 de la Miami, chiar înaintea meciului cu australianca Daria Gavrilova Saville, în turul doi. Organizatorii turneului de la Miami au anunțat că Simona Halep nu poate juca din cauza unei accidentări la coapsa piciorului stâng. La antrenament românca a apărut bandajată și a recunoscut că a resimțit dureri, dar a ținut să asigure că măsura a fost doar una de precauție. În ultimul meci jucat, semifinala de la Indian Wells, cu poloneza Iga Swiatek, fostul lider mondial a avut probleme la coapsă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie