Image-Description
Secretele Puterii | Invalidarea mandatului lui Năstase, în 2018, a fost „o tâmpenie”, cu deservicii pentru PDM, spune Diacov
Politic 10 octombrie 2019, 13:04 | 1967

Invalidarea mandatului de primar al liderului Platforma DA, Andrei Năstase, după alegerile locale noi din Chișinău din 2018, a fost „o tâmpenie”, care s-a întors împotriva PDM, afirmă președintele de onoare al fostei formațiuni de guvernământ, Dumitru Diacov.

Invitat în platoul Jurnal TV, la emisiunea „Secretele Puterii”, Diacov a recunoscut că Vladimir Plahotniuc a finanțat PDM încă din vara lui 2009, cu mai bine de un an până a deveni oficial membru al partidului.

Diacov a vorbit și despre calități pozitive, dar și negative, pe care le-a avut Plahotniuc.

„Domnul Plahotniuc a creat o disciplină internă bună, dar ulterior a apărut și ispita, de a controla anumite instituții. Asta a jucat festa”, a precizat Diacov, menționând că nici lui nu i se pare astăzi normală modalitatea în care în fiecare marți se adunau miniștrii sau șefii de agenții la sediul PDM pentru a primi indicații de la Vladimir Plahotniuc.

Întrebat despre dosarul penal deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, președintele de onoare a PDM afirmă că nu cunoaște nimic.

„Dar eu sper că Vladimir Plahotniuc va veni să răspundă la aceste întrebări. Nu este plăcut pentru noi să răspundem pentru altcineva”, spune Diacov.

De asemenea, el a promis că îl va ruga pe colegul său, fostul președinte al Parlamentului, Andian Candu, să vină la Jurnal TV, pentru a răspunde la toate întrebările pe care jurnaliștii le au la adresa sa.

Această promisiune a venit în contextul discuției cu privire la legăturile lui Andrian Candu cu jaful din sistemul bancar, în condițiile în care două companii la care a fost acționar și administrator – OTIV Prime și Prime Management – apar în raportul Kroll.

„Chiar o să-l rog pe domnul Candu să vină la emisiune și să explice, să răspundă la toate aceste întrebări. Eu, ca președinte de onoare al PD, doresc ca noi să nu mai fim în situația să mai răspundem la astfel de întrebări. Doresc ca toți colegii mei să vină pe rând la dumneavoastră la emisiuni pentru a răspunde”, a declarat Dumitru Diacov, după ce i s-a spus că Andrian Candu a refuzat mai multe invitații la Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!