Știrile Curente

Meteo Horoscop
Au marcat Ziua Refugiaţilor
Zeci de străini, care şi-au găsit adăpost în Republica Moldova, au marcat astăzi, la Chişinău, Ziua Internaţională a Refugiaţilor. Şi-au dat întâlnire în grădina publică "Ştefan cel Mare", unde au dansat şi au cântat melodii tradiţionale, ca să mai uite, măcar pentru o zi, de probleme. Cei mai mulţi dintre ei au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele, din cauza conflictelor armate din ţările de origine. Spun că deşi se simt bine în Moldova, ar dori să se întoarcă acasă.

Muhamed Koja este din Siria şi s-a mutat la Chişinău, oraşul în care şi-a petrecut studenţia, împreună cu soţia şi cei patru copii. A fugit dintr-o ţară măcinată de un război crunt, dar, chiar şi aşa, spune că vrea să se întoarcă acasă.

Printre refugiaţii care şi-au găsit adăpost în Moldova este şi Tatiana Zadrienko, originară din regiunea Doneţk, Ucraina. Acum un an a fugit din zona de conflict. Şi-a părăsit casa, rudele şi prietenii pentru a-şi feri familia de bombe şi gloanţe.

Bărbatul din imagine este din Uzbekistan. Spune că este creştin, motiv pentru care ar fi fost prigonit de musulmani.

Sărbătoarea refugiaţilor a culminat cu un concert de cântece şi dansuri.

Potrivit Biroului de Migraţie şi Azil, în Moldova, locuiesc 413 refugiaţi, din 31 de ţări. Jumătate dintre ei provin din Siria.
20 June 2015 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64