„Unire!", „Basarabia e România" şi „România n-a avut graniţă la Prut!" Asta au scandat astăzi mii de oameni care au trecut Prutul pe jos, reconstituind „Podul de Flori" din 1990. Cu drapele şi flori în mâini, manifestanţii au fost aşteptaţi de partea cealaltă a Prutului cu pâine şi sare. Acolo au cântat patriotice şi s-au prins în Hora Unirii.

Marșul lui Ștefan cel Mare, aşa cum a fost denumit de organizatori, a început încă duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a durat cinci zile. În tot acest timp, aproximativ o mie de tineri au străbătut pe jos 170 de kilometri, urmând traseul Străşeni-Lozova-Călăraşi-Corneşti-Ungheni. Au mers prin temperaturi caniculare și furtună pentru ca în această dimineață să ajungă la podul feroviar de la Ungheni, acolo unde au fost întâmpinați cu urale și flori de români aflați pe malul drept al Prutului.

Drumul participanţilor la Marșul lui Ștefan cel Mare, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, a continuat pe jos, spre vechea capitală a Moldovei, Iași. De aici, vor pleca mâine spre București, cu Trenul Unirii, care va opri în mai multe regiuni pentru a-i saluta pe localnici. La ora 14:00, ei vor ajunge în Piața Universității, iar împreună cu cei adunaţi aici vor merge în marș spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui Klaus Iohannis, unirea Republicii Moldova cu România.