Știrile Curente

Meteo Horoscop
Accident cu cinci morţi la Ialoveni
Carnagiu pe traseul Chişinău-Cimişlia. Cinci persoane au murit, iar alte trei au ajuns la spital după ce automobilele în care se aflau s-au ciocnit violent, în apropiere de localitatea Horeşti, raionul Ialoveni. Un BMW cu cinci persoane la bord a ajuns pe contrasens, unde a izbit un microbuz în care se aflau şoferul şi doi pasageri şi care era plin cu pepeni verzi. Oamenii legii spun că primele informaţii indică faptul că bărbatul care se afla la volanul bolidului, în vârstă de 38 de ani, circula cu viteză excesivă. 

Printre morţi sunt cei doi şoferi ai maşinilor implicate în accident, şi trei pasageri din BMW, două femei şi un bărbat. Potrivit poliţiştilor, victimele au vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, iar trei dintre ele sunt din satul Rezeni, raionul Ialoveni. Cei trei pasageri care au rămas în viaţă, unul din BMW şi doi din microbuz au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din capitală. Doi dintre ei au fost internaţi.

Pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate ale maşinilor, la faţa locului au intervenit trei echipaje din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

În prezent, cazul este cercetat de către poliţiştii Inspectoratului din Ialoveni.

Între timp, pe reţele de socializare a apărut un material video de câteva secunde în care se aude zgomotul impactului. Imaginile au fost surprinse cu un telefon mobil.

În imagini se văd însă şi mai multe maşini, care staţionează pe traseu şi par să blocheze ambele benzi de circulaţie pe sens, în direcţia în care se deplasa şi automobilul BMW. Internauţii au reacţionat imediat şi au comentat că drumul ar fi fost blocat de amatorii de curse de maşini, care ar fi organizate frecvent pe acest traseu, mai ales că automobilele par să fie aliniate la start. Astfel, şoferul BMW-ului ar fi încercat să evite coloana de maşini.

Organizarea curselor ilegale pe un traseu public și nerespectarea regulilor de circulație sunt circumstanțele examinate de poliție drept cauze ale groaznicului accident.
Poliţiştii din Ialoveni au iniţiat o cauză penală privind lipsirea de viaţă din imprudenţă. Au fost identificate patru persoane care ar fi participat la o cursa ilegală de maşini organizată pe traseul Chișinău-Cimișlia, chiar în locul în care s-a produs accidentul. Vitezomanii ar fi ocupat ambele benzi de circulaţie pe sens, în direcţia în care se deplasa şi BMW-ul. Prin urmare, şoferul acestuia ar fi fost nevoit să iasă în depășire pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu microbuzul model Citroen. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, indivizii, care sunt cercetați în stare de liberatete, riscă între doi şi şase ani de puşcărie. 
01 August 2015 18:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64