Știrile Curente

Meteo Horoscop
Proces decizional netransparent
Consiliile raionale sunt codașe la capitolul transparență. La această concluzie au ajuns experții Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale "Viitorul". Potrivit lor, autoritățile locale nu sunt deschise atunci când este vorba despre publicarea informațiilor privind asistența socială și tehnică sau achizițiile publice. Reprezentanții consiliilor raionale au recunoscut că mai au de lucru la asigurarea transparenței, dar au adăugat că duc lipsă de specialiști și se confruntă cu probleme tehnice.  Studiul arată că pe paginile web nu sunt publicate informații despre proiectele gestionate de consiliile raionale, precum și declarațiile cu privire la venituri ale președintelui și vicepreședinților de raion. Cele mai multe nereguli au fost depistate la Taraclia, Dondușeni și Florești.
Reprezentanții consiliilor raionale spun că nu reușesc să publice toate informațiile din mai multe motive.
Raioanele Soroca, Fălești și Strășeni au înregistrat performanțe la capitolul transparență, spun experții. Totuși, au fost acumulate doar aproximativ 50 de puncte din cele 100 necesare conform indicilor studiului. 
30 November 2016 07:05 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64