Știrile Curente

Meteo Horoscop
Lipsă de transparenţă la nivel local
Autorităţile publice locale nu respectă cerinţele de transparenţă în procesul decizional. Asta arată rezultatele unui studiu elaborat de Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale "Viitorul". Experţii au constatat mai multe nereguli atât în procesul de adoptare a bugetelor locale, cât şi în procesul de achiziţii publice.

Specialiștii au evaluat activitatea autorităților publice locale din 50 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelul întâi și au constatat că nu a fost asigurat un proces decizional transparent. De exemplu, jumătate dintre primăriile monitorizate au adoptat bugetele locale pentru 2016 în lipsa unor consultări publice.

De asemenea, autorii studiului susţin că, la nivel local, deseori, procedurile de achiziţii publice se desfăşoară cu abateri.

O bună parte dintre localităţile monitorizate nu dispun de pagini web oficiale, iar cele existente nu conţin rubrici dedicate transparenţei în procesul decizional, aşa cum prevede legislaţia. În aceste condiţii, experţii le recomandă autorităţilor locale să creeze site-uri oficiale noi, care să faciliteze accesul cetăţenilor la informaţiile de interes public.
27 June 2016 17:21 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64