Un cuplu din satul Dubovca, raionul Hâncești, crește patru copii într-o sărăcie greu de imaginat. În plină iarnă, ei nu au nici lemne de foc și se adăpostesc uneori pe la rude, iar copiii nu au încălțăminte și haine groase. Abia după ce cazul a ajuns la urechea unei tinere din orașul Hâncești, care a început să bată la ușile autorităților, funcționarii de la primărie au declarat că vor încerca să-i ajute.

Olga și Mihail se înghesuie într-o locuință sărăcăcioasă împreună cu cei patru copii ai lor: o fetiță de doar o lună, alta de cinci ani și doi băieți de doi și, respectiv, opt ani. Casa, care nici măcar nu le aparține, este într-o stare dezastruoasă. Prin pereți suflă vântul, tavanul cade, iar mobilierul este alcătuit doar din trei paturi vechi și o masă. De televizor, mașină de spălat sau frigider nici nu poate fi vorba. Tatăl copiilor muncește ocazional la o fermă de vite și spune că din cei o mie de lei pe care îi primește nu reușește să-și întrețină familia. Astfel, în plină iarnă, ei nu au lemne de foc, nu au ce mânca și nici cu ce să se îmbrace.

Băiatul de opt ani merge la școală în satul vecin, iar fetița de cinci ani stă acasă, întrucât părinții nu au posibilitate să plătească în fiecare zi câte șase lei pentru a o trimite la grădiniță în Bozieni.

Întrucât în casa lor este frig, Olga și copiii se adăpostesc la rudele lor, însă nici aici situația nu pare să fie mai bună.

Olga a stat cu mezina în spital timp de o lună, iar acolo, o tânără din orașul Hâncești le-a aflat povestea. Astfel, ea a hotărât să-i ajute și le-a adus haine groase, încălțăminte și produse alimentare.

Olga spune că își dorește pentru copiii săi un viitor mai bun.

Primarul comunei Bozieni și asistenta socială au încercat să ne convingă că familia beneficiază de unele ajutoare, însă nu primesc bani, deoarece părinții nu ar fi solicitat acest lucru. Acum, însă, au spus că vor încerca să găsească soluții.

Întrucât familia Iuzic nu are telefon, cei care vor s-o ajute o pot face prin intermediul Cristinei Deliu, apelând numărul 0799 05 953.