Știrile Curente

Meteo Horoscop
Tranzacţie cu semne de întrebare
Compania Noroc Media SRL, despre care s-a speculat că ar aparţine liderului PL, Mihai Ghimpu, are un nou proprietar. Despre aceasta scriu jurnaliştii portalului anticorupţie.md, potrivit cărora, noul acţionar este Igor Matvei-ciuc, consilierul pe probleme generale al şefului întreprinderii Calea Ferată, liberalul Iurie Topală. Proprietarul oficial al companiei media a confirmat achiziţia pentru aceeaşi sursă, dar susţine că nu mai este angajat al CFM. 

Potrivit anticorupţie.md, noul proprietar al companiei Noroc Media SRL, care administrează o televiziune şi un post de radio, este Igor Matveiciuc. Tânărul de 29 de ani a declarat pentru autorii investigaţiei că a cumpărat cele două posturi din banii câştigaţi peste hotare, dar şi din împrumuturile unor prieteni, fără a preciza cât l-a costat achiziţia. Totodată, Matveiciuc susţine că a demisionat din funcţia de consilier al şefului CFM, Iurie Topală. Asta deşi reprezentanţi de la secretariatul întreprinderii au declarat pentru acelaşi portal că l-au văzut în oficiu. Acelaşi răspuns l-am primit şi noi de la angajaţii secţiei secretariat. Aceştia ne-au oferit şi un număr de telefon din biroul lui Igor Matveiciuc, la care acesta însă nu a răspuns. Totuși, am reuşit să discutăm cu noul administrator al companiei media. Acesta a fost însă laconic.

Nici şeful CFM, Iurie Topală, nu a fost de găsit pentru a preciza dacă are vreo legătură cu această tranzacţie de pe piaţa media. La înce­pu­tul lunii sep­tem­brie 2016, Par­ti­dul Comu­ni­ş­ti­lor a menţionat într-un comunicat de presă că Mihai Ghimpu ar fi deve­nit pro­pri­e­ta­rul Noroc TV şi al pos­tu­lui Radio Noroc, iar tranza­cţia ar fi ajuns la un milion de euro. Serviciul de presă al PL a respins atunci informaţiile. Anterior, şi unul dintre fondatorii companiei a negat că liderul liberalilor ar avea vreo legătură cu instituţia media. 
11 January 2017 19:26 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64