Compania Noroc Media SRL, despre care s-a speculat că ar aparţine liderului PL, Mihai Ghimpu, are un nou proprietar. Despre aceasta scriu jurnaliştii portalului anticorupţie.md, potrivit cărora, noul acţionar este Igor Matvei-ciuc, consilierul pe probleme generale al şefului întreprinderii Calea Ferată, liberalul Iurie Topală. Proprietarul oficial al companiei media a confirmat achiziţia pentru aceeaşi sursă, dar susţine că nu mai este angajat al CFM.

Potrivit anticorupţie.md, noul proprietar al companiei Noroc Media SRL, care administrează o televiziune şi un post de radio, este Igor Matveiciuc. Tânărul de 29 de ani a declarat pentru autorii investigaţiei că a cumpărat cele două posturi din banii câştigaţi peste hotare, dar şi din împrumuturile unor prieteni, fără a preciza cât l-a costat achiziţia. Totodată, Matveiciuc susţine că a demisionat din funcţia de consilier al şefului CFM, Iurie Topală. Asta deşi reprezentanţi de la secretariatul întreprinderii au declarat pentru acelaşi portal că l-au văzut în oficiu. Acelaşi răspuns l-am primit şi noi de la angajaţii secţiei secretariat. Aceştia ne-au oferit şi un număr de telefon din biroul lui Igor Matveiciuc, la care acesta însă nu a răspuns. Totuși, am reuşit să discutăm cu noul administrator al companiei media. Acesta a fost însă laconic.

Nici şeful CFM, Iurie Topală, nu a fost de găsit pentru a preciza dacă are vreo legătură cu această tranzacţie de pe piaţa media. La înce­pu­tul lunii sep­tem­brie 2016, Par­ti­dul Comu­ni­ş­ti­lor a menţionat într-un comunicat de presă că Mihai Ghimpu ar fi deve­nit pro­pri­e­ta­rul Noroc TV şi al pos­tu­lui Radio Noroc, iar tranza­cţia ar fi ajuns la un milion de euro. Serviciul de presă al PL a respins atunci informaţiile. Anterior, şi unul dintre fondatorii companiei a negat că liderul liberalilor ar avea vreo legătură cu instituţia media.