Controversatul afacerist român, ex-deputatul Sebastian Ghiță s-ar afla în Republica Moldova, sub protecția președintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Despre asta scrie portalul de știri Flux24.ro. Potrivit jurnaliștilor de la București, patronul postului de televiziune România TV ar avea mai multe afaceri în Moldova şi o relaţie apropiată cu oligarhul Plahotniuc.

Flux24.ro scrie că Sebastian Ghiță s-ar afla în prezent sub protecţia lui Vladimir Plahotniuc, supranumit Cardinalul sau Păpuşarul de la Chişinău.

Jurnaliștii români îi dedică un fragment din text și oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Varianta Republica Moldova în cazul Sebastian Ghiță, evocată de sursele portalului Flux24.ro, se bazează pe informaţiile despre relaţiile lui din zonă, dar nu numai. El ar avea afaceri aici, fiind cel care a coordonat campania prezidenţială a lui Victor Ponta în Basarabia. Ghiţă a fost acuzat că, la alegerile prezidenţiale din 2014, ar fi cumpărat voturi de peste Prut pentru Victor Ponta, care ar fi costat 350.000 de euro. Sebastian Ghiță, poreclit „Copilu'", și-a pierdut mandatul de deputat pentru că nu a mai fost ales în actualul Parlament de la București. El a dispărut pe 19 decembrie 2016, când trebuia să se prezinte la DNA Ploieşti, dar nu a făcut-o. Ghiță este cercetat penal, fiind acuzat printre altele de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani și șantaj. După mai bine de două săptămâni în care autorităţile nu au dat de urma afaceristului, DNA a cerut mandat de arestare european pe numele lui. Pe lângă libertate, Sebastian Ghiță pierde și proprietăți de 13 milioane de euro, depuse în contul cauțiunii. Vladimir Plahotniuc nu a comentat articolul apărut pe portalul românesc.