Știrile Curente

Meteo Horoscop
„E mai rău decât pe timpul lui Voronin”
Principiile statului de drept şi supremaţia legii sunt încălcate în prezent mai mult decât în perioada lui Vladimir Voronin şi a guvernării comuniste, iar dacă nu vor fi făcute reforme reale, Republica Moldova nu are nicio şansă să se apropie de Uniunea Europeană. Declaraţiile au fost făcute la un post privat de televiziune de către ex-reprezentantul special al UE la Chişinău Kalman Mizsei, cel care a monitorizat evoluţiile din ţara noastră în anii 2007-2011. 

Fostul reprezentant special al Uniunii Europene la Chişinău a spus că lucrurile mai pot fi îndreptate şi mai sunt şanse pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, însă este nevoie de forţe noi, care vor implementa reforme radicale.

Kalman Mizsei a vorbit şi despre protestele din 2015-2016 şi a lăudat faptul că acestea au unit oameni de diferite etnii şi preferinţe politice.

Înaltul oficial european a mai remarcat că opoziția cu adevărat proeuropeană din Republica Moldova este persecutată.

Fostul reprezentant special al Uniunii Europene la Chișinău şi-a exprimat speranţa că după următoarele alegeri parlamentare va apărea o nouă elită care va face reforme benefice oamenilor. Acest lucru va depinde însă şi de oficialii de la Bruxelles, care ar urma să-şi condiţioneze mult mai dur ajutorul financiar, a mai spus Kalman Mizsei. Autorităţile de la Chişinău nu au comentat deocamdată aceste declaraţii. 
 
10 October 2017 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64