Știrile Curente

Meteo Horoscop
California, mistuită de incendii
Stare de urgență în statul american California, care este pârjolit de un catastrofal incendiu de vegetație. Cel puțin zece oameni au murit, iar peste o sută au fost răniți. Flăcările au distrus mii de locuințe și au forțat evacuarea a peste 20 de mii de oameni. Cauza izbucnirii este, deocamdată, necunoscută. 

Pompierii au identificat peste 40 de focare de incendiu. Acestea sunt alimentate de rafalele puternice de vânt, lupta cu ele fiind o adevărată provocare pentru salvatori, care depun eforturi uriașe în lupta cu flăcările. 

Incendiile de vegetaţie au distrus aproximativ 1.500 de clădiri, dar și 20 de mii de hectare de vii și păduri. Autoritățile au anunțat evacuări masive, mii de locuitori din California fiind nevoiți să-și părăsească urgent casele. 

Starea de urgenţă a fost declarată în regiuni situate la nord de San Francisco şi de Sacramento, capitala statului California. Flăcările au afectat grav și cunoscute regiuni vinicole, mii de hectare de viță de vie fiind pârjolite. Potrivit presei străine, în septembrie şi octombrie au loc cele mai frecvente incendii de vegetație, întrucât este perioada cea mai fierbinte și uscată din cursul anului. 
 
10 October 2017 17:07 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64