Știrile Curente

Meteo Horoscop
Greşeli soldate cu decesul unui copil
Cinci medici din raioanele Criuleni şi Dubăsari au ajuns pe banca acuzaţilor şi vor fi judecaţi pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu moartea unei fetiţe de patru ani. 

Cazul a avut loc în iulie-august 2014. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, micuţa a fost adusă la medici în stare extrem de gravă, cu febră şi dureri. Specialiştii acuzaţi de malpraxis au examinat-o superficial şi nu au internat-o imediat pentru că au stabilit un diagnostic greşit, mai spun procurorii. Peste două zile, după ce copila a fost, totuşi, spitalizată, medicii i-ar fi prescris un tratament greşit. În consecinţă, fetiţa a murit în spital. Expertiza medico-legală ar fi arătat că moartea ei a survenit în rezultatul infecţiei cu rotavirus, care a provocat apoi un şir de maladii, printre care meningită, pneumonie şi hepatită. Totodată, acuzatorii de stat afirmă că verificările ulterioare au confirmat culpa medicilor. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, cei cinci doctori riscă până la trei ani de închisoare.
 
10 October 2017 17:03 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64