Știrile Curente

Meteo Horoscop
Împotriva proiectului de secretizare
„Vrem justiție transparentă!” și „Retrageți regulamentul!”. Sunt două dintre sloganurile care au fost auzite în această dimineață în fața sediului Consiliului Superior al Magistraturii, unde urma să fie examinat proiectul ce prevede modalitatea de publicare a hotărârilor judecătorești. „Este o încercare a demnitarilor de a secretiza informații ce i-ar arăta într-o lumină proastă”, au declarat manifestanții. 

Nemulțumiți de faptul că un șir de date din hotărârile judecătorești s-ar putea transforma în niște inițiale, jurnaliștii s-au solidarizat și au manifestat în fața CSM împotriva proiectului.

Și avocații afirmă că secretizarea datelor din hotărârile de judecată le va îngreuna munca.

Totuși, pe fundalul protestului, a fost supus votului un regulament de alternativă, elaborat de Curtea Supremă de Justiție, care prevede depersonalizarea datelor doar în anumite cazuri.

Deși manifestanții au așteptat ca în faţa lor să iasă vreun membru al CSM care să ofere o reacție, acest lucru nu s-a întâmplat. După ce ședința s-a încheiat, președintele acesteia a fost solicitat să comenteze protestul.
 
10 October 2017 19:25 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64