Știrile Curente

Meteo Horoscop
Le-au dat diplome cu serii greșite
Informații eronate în diplome de licență. Mai mulți absolvenți ai Universității Agrare din Moldova spun că instituția le-a eliberat acte de studii cu serii de înregistrare greșite și cu data susținerii tezei necorespunzătoare. Conducerea universității a refuzat să comenteze situația. În schimb, responsabilii de la Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație susțin că vina o poartă anume angajații instituției de învățământ superior, care nu au ținut cont de cele mai recente rectificări ale Codului Educației. 

Ion și Ilie au terminat Facultatea Cadastru și Drept a Universității Agrare. La sfârșitul lunii iulie ei și-au primit diplomele și au decis să-și continue studiile, așa că au depus dosarele, însă la altă universitate. Abia atunci au fost descoperite neregulile. 

Tinerii au cerut explicații angajaților universității, care le-ar fi promis că vor rezolva problema în două săptămâni, lucru care nu s-a mai întâmplat. Ion și Ilie mai spun că din acest motiv nu-și pot continua studiile, iar unii colegi de-ai lor nu se pot angaja.

Șeful Centrului Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație susține că vina o poartă angajații Universității Agrare, ei fiind singurii responsabili de corectitudinea informațiilor trecute în actele de studii. Cel mai probabil, reprezentanţii instituției de învăţământ superior nu au ținut cont de cele mai recente rectificări din Codul Educației, explică directorul Centrului.

Acum, tinerii trebuie să solicite Centrului Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație reperfectarea actelor, însă angajații universității urmează să modifice datele personale ale studenților și să scrie seriile corespunzătoare. Totul, însă, contra plată. Solicitat de Jurnal TV, decanul Facultăţii Cadastru şi Drept a Universităţii Agrare a dat vina pe secretară pentru greşelile comise şi a adăugat că ea va trebui să acopere cheltuielile. Iar rectorul și prim-prorectorul instituţiei de învăţământ au refuzat să comenteze subiectul. 
 
10 October 2017 19:26 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64