Știrile Curente

Meteo Horoscop
Litigiu pe accesul limitat la informații
Și judecătorii se plâng de acces limitat la informații în sistem. Marina Anton, de la Curtea de Apel Chișinău, a acționat în instanță Judecătoria sectorului Râșcani și pe fostul președinte al acesteia, Oleg Melniciuc, după ce anumite informații despre un proces au fost șterse de pe site-ul instituției, iar într-un alt caz datele nici nu au fost publicate. Prima instanță i-a dat dreptate Marinei Anton, iar cauza se află acum la Curtea de Apel Cahul. 

Potrivit portalului anticorupție.md, litigiul dintre Marina Anton și Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Râșcani a început încă acum doi ani. Atunci, judecătoarea Curții de Apel a capitalei le-a solicitat reprezentanților instanţei de la Râșcani să-i ofere copia orarului stabilit de către şeful lor, Oleg Melniciuc, privind examinarea cererilor de recuzare. În același timp, Marina Anton a cerut informații despre motivele pentru care o ședință de judecată din data de 17 decembrie 2015 lipsește din baza de date, iar detaliile despre o altă ședință, din 23 decembrie 2015, au fost șterse. Deși reprezentanții Judecătoriei sectorului Râșcani au încercat să explice în instanță că au oferit răspuns la solicitare, judecătorul care s-a ocupat de caz a constatat că răspunsul nu conține informația cerută de magistrată. Marina Anton a cerut și achitarea unui prejudiciu moral de o mie de lei pentru îngrădirea accesului la informație de la Judecătoria Râșcani și fostul ei șef, însă solicitarea i-a fost respinsă. În cele din urmă, Oleg Melniciuc și Judecătoria Chișinău au atacat decizia primei instanțe, iar cauza va fi examinată la Curtea de Apel Cahul. 
 
10 October 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64