Știrile Curente

Meteo Horoscop
Ungaria, o nouă avertizare pentru Ucraina
Noua Lege a Educaţiei, votată de Parlamentul de la Kiev, încalcă Acordul de Asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană. Este declarația ministrului ungar de Externe şi a fost făcută în cadrul vizitei sale la Ujhorod, oraș în vestul Ucrainei. 

Acolo, şeful diplomaţiei de la Budapesta s-a întâlnit cu liderii organizaţiilor etnice maghiare pentru a discuta situaţia în legătură cu noua lege a învăţământului. Potrivit lui Peter Szijjarto (SIIARTO), Ucraina încalcă obligaţiile sale internaţionale şi a avertizat că Guvernul ungar va acţiona împotriva acestei măsuri în modul cel mai hotărât. În acest sens, oficialul a adăugat că săptămâna viitoare va iniţia revizuirea Acordului de Asociere al Ucrainei în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene. Amintim că președintele Ucrainei a promulgat luna trecută controversata Lege a Educației, care limitează predarea în limba maternă pentru minoritățile etnice. Măsura a stârnit un val de reacții negative în mai multe state europene. 
 
10 October 2017 17:11 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64