Știrile Curente

Meteo Horoscop
Competențele SIS, în discuție la CSM
Consiliul Superior al Magistraturii este solicitat să dea un răspuns în privinţa verificării judecătorilor de către Serviciul de Informații şi Securitate. Demersul vine de la Curtea Constituțională și urma să fie examinat în cadrul ședinței de ieri a CSM. Membrii instituției au hotărât însă amânarea discuţiei pe motiv că nu a existat un raportor în acest caz. 

Curtea Constituțională a expediat demersul la CSM în urma sesizării formulate de către Viorica Grecu, avocata fostei judecătoare Domnica Manole. Apărătoarea a solicitat Curții să se pronunțe asupra legalității articolelor ce îi oferă Serviciului de Informații și Securitate competența de a verifica judecătorii.

După discuții scurte, membrii CSM au hotărât să amâne examinarea subiectului. 

Sesizarea la Curtea Constituțională a fost depusă în contextul dosarului în care Domnica Manole cere la Curtea Supremă de Justiție anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost eliberată din funcţie. Avocata fostei judecătoare a Curţii de Apel Chişinău afirmă că este inadmisibilă intervenția puterii executive, din care face parte și SIS, în problemele ce țin de puterea judecătorească. Procedural, Curtea Constituțională urmează să stabilească data ședinței în care să examineze demersul. 
 
11 October 2017 17:03 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64