Știrile Curente

Meteo Horoscop
Greva sindicatelor Franceze
Sute de mii de oameni din întreaga Franţă au ieșit ieri pe străzi în cadrul unei greve generale, la apelul lansat de principalele sindicate din țară. Angajații din sectorul public au protestat faţă de noua Lege a Muncii, promovată de preşedintele Emmanuel Macron. 

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, cele nouă sindicate care reprezintă serviciile publice din Franța s-au aliat împotriva reformelor pe care le consideră nocive. Noua Lege a Muncii își propune să taie 120 de mii de locuri de muncă din sectorul bugetar în următorii cinci ani. Totodată, Guvernul de la Paris vrea să reducă și din compensaţiile celor care se pensionează pe caz de boală. 

La Paris, unde pe străzi au ieșit 45 de mii de angajați ai sectorului public, poliţia a intervenit și a efectuat mai multe arestări printre manifestanţii violenţi. Greva generală a dus la perturbări în transportul public terestru și aerian, iar multe școli și spitale au fost închise. 
 
11 October 2017 17:05 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64