Știrile Curente

Meteo Horoscop
Inflaţia creşte accentuat
Chiar dacă moneda națională a crescut în ultimele luni faţă de euro şi dolar, scumpirile sunt în toi. În luna septembrie, inflaţia anuală a fost de 7,6%. Cel mai mult s-au scumpit produsele alimentare – cu 9,4 la sută, şi serviciile prestate populaţiei – cu 9,2%. 

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, într-o singură lună, fructele de livadă s-au scumpit cu peste 31 la sută, iar legumele proaspete – cu peste 10%. În perioada ianuarie-septembrie a acestui an creşterea preţurilor pentru produsele alimentare este şi mai semnificativă. Astfel, carnea de porc s-a scumpit cu aproape 13%, carnea de vită – cu peste 8% varza – cu 50 la sută, fructele proaspete – cu 21%, cartofii – cu 17 şi morcovii – cu 15 la sută. Totodată, s-au majorat considerabil tarifele pentru serviciile de sănătate – cu 73%, transportarea gunoiului – cu 28%, plata pentru întreţinerea copiilor în creşe şi grădiniţe – cu 15,6 la sută. Pe de altă parte, în nouă luni ale anului curent au fost înregistrate reduceri ale preţurilor medicamentelor – cu 2,2% şi ale serviciilor de transport feroviar internaţional – cu 6,9%. Precizăm că în perioada similară a anului trecut, inflaţia a fost de doar trei la sută, iar în acest an a atins nivelul de 7,6%. 
 
11 October 2017 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64