Știrile Curente

Meteo Horoscop
Stare de dezastru în California
Președintele Statelor Unite a decretat stare de catastrofă naturală în California. Uriașele incendii de vegetație care au izbucnit în nordul statului american s-au soldat până acum cu 17 decese și mii de locuințe distruse. Serviciile de intervenţie se aşteaptă ca numărul victimelor să crească, deoarece sute de persoane încă nu au fost localizate. 

Vremea secetoasă și rafalele puternice de vânt au alimentat incendiile de vegetație din California, care s-au răspândit rapid spre mii de locuințe. Pompierii luptă din greu cu flăcările, în timp ce mii de americani au fost evacuați din calea urgiei, lăsând în urmă tot ce au agonisit de-o viață. 

Cele mai afectate sunt regiunile din nordul statului, care includ şi importante podgorii. Președintele Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală în California și a anunțat că urmează să fie alocate fonduri suplimentare de peste 570 de milioane de dolari pentru lupta împotriva incendiilor.

Flăcările au izbucnit duminică și au afectat peste 45 de mii de hectare de teren, iar peste două mii de clădiri au fost mistuite. Potrivit presei străine, în această perioadă în California au loc cele mai frecvente incendii de vegetație, din cauza temperaturilor ridicate și a aerului uscat. 
 
11 October 2017 17:07 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64