Știrile Curente

Meteo Horoscop
UE nu mai dă bani pentru justiție
Uniunea Europeană nu va mai transfera fonduri pentru reformarea justiției. Autoritățile de la Chişinău nu au îndeplinit condițiile UE pentru a primi ultima tranşă a sprijinului financiar, spun oficialii de la Bruxelles. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, dă însă vina pe guvernarea anterioară pentru eșecul înregistrat. Şi nu doar justiția va rămâne fără bani din partea UE. Susţinerea financiară pentru alte patru sectoare a fost amânată. 

Pe de altă parte, ministrul Justiției nu s-a arătat deranjat de faptul că sectorul pe care-l conduce a rămas fără 28 de milioane de euro.

Pentru reforma în justiţie, care trebuia să fie implementată în anii 2011-2016, urmau să fie alocate aproximativ 60 de milioane de euro. 15 milioane au fost transferate în noiembrie 2013, iar în august 2014 - alte peste 13 milioane. Anterior, şi Curtea de Conturi a constatat că sumele alocate de Uniunea Europeană pentru implementarea strategiei de reformarea a justiţiei au fost cheltuite ineficient, fiind cumpărate automobile, mobilă şi echipamente care se prăfuiesc în depozite. 
 
11 October 2017 19:20 85
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64