Știrile Curente

Meteo Horoscop
A început recoltarea gutuilor
Munca este în toi în livezile de gutui din republică, unde a început recoltarea. Pentru a reuşi să culeagă la timp fructele aromate, fermierul Vasile Rolinschi din satul Braniște, raionul Râșcani, care deţine peste patru mii de pomi de gutui, vine în livadă odată cu răsăritul soarelui. Urmăriţi în continuare un reportaj realizat de colegii noştri de la emisiunea "Acasă devreme".  Vasile Rolinschi este agronom şi de cinci ani se numără printre puținii producători de gutui din țara noastră.
Agricultorul spune că şi micii fermieri pot înfiinţa o livadă de gutui, iar cu tratamente făcute corect și la timp, pomii pot da câte 30 de tone de fructe la hectar. În aceste zile, Vasile Rolinschi a început recoltarea gutuilor, partea cea mai frumoasă a meseriei, şi spune că s-a obișnuit să livreze fructele dulci-acrișoare frumos ambalate. Vasile Rolinschi vrea să-şi extindă afacerea. El are de gând să acceseze fonduri europene şi să construiască o mică fabrică pentru a produce dulceaţă de gutui. 
12 October 2017 17:13 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64