Ghinion pentru fracțiunea PSRM. Deși pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a fost inclus un șir de proiecte ale socialiștilor, niciuna dintre inițiative nu a întrunit numărul necesar de voturi. Astfel, toate au fost respinse. Mai mult, unii deputați din opoziție au avut obiecții la modul în care deputații PSRM și-au prezentat propunerile legislative, iar alți parlamentari le-au reproșat autorilor că vin cu inițiative vechi și populiste. Una dintre deputatele socialiste care a provocat critici în sala plenului pentru modul în care a prezentat proiectul este Elena HrEnova. Ieșită la tribună, parlamentara a avut o doleanță către colegi.

Solicitarea deputatei a fost însă ignorată de parlamentari, care i-au adresat întrebări în limba română. În fața plenului, Elena HrEnova a vorbit despre o inițiativă a socialiștilor privind indexarea pensiilor de două ori pe an, dar și corelarea pensiilor cu 20 la sută. Proiectul a fost elaborat încă în septembrie 2015, motiv care a provocat nemulțimire printre deputați.

Discursul socialistei i-a cam plictisit pe deputați, așa că președintele parlamentului i-a sugerat să fie mai laconică.

Proiectul nu a fost avizat în comisia parlamentară Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, fiind lăsat la discreția parlamentului.

În pofida dezbaterilor, niciunul dintre cele zece proiecte ale PSRM care au fost examinate, nu a fost votat.