Știrile Curente

Meteo Horoscop
Proiect pentru modificarea legii supreme
Un proiect de modificare a articolului 13 din Legea Supremă, privind limba de stat a Republicii Moldova, a fost expediat astăzi Curții Constituționale spre avizare. Inițiativa aparține fracțiunii parlamentare a PLDM. Preşedintele acesteia, Tudor Deliu, a anunțat că a fost colectat numărul necesar de semnături. Deputaţii speră că vor obține înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.  Documentul a fost semnat de către deputați din toate fracțiunile, cu excepția PCRM și PSRM. Potrivit procedurii, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe pe marginea acestui proiect.
Menționăm că, în 2013, Curtea Constituțională a decis că denumirea corectă a limbii de stat în Republica Moldova este limba română și că textul Declaraţiei de Independenţă, în care se spune că limba oficială este româna, prevalează în raport cu textul Legii Supreme. 
12 October 2017 19:45 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64