Știrile Curente

Meteo Horoscop
„Delegația Moldovei, recepție de milioane”
Delegaţia Republicii Moldova la Adunarea Generală a Interpol din China ar fi dat o recepție de milioane de lei. Dezvăluirile au fost făcute de președintele formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unei intervenții prin Skype la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Primarul de Bălți susține că invitații ar fi fost răsplătiți cu daruri, astfel încât aceștia să susțină candidatul țării noastre la una dintre cele mai importante funcții ale Interpol. Autoritățile neagă însă informațiile. 

Potrivit lui Renato Usatîi, autoritățile moldovenești ar fi organizat banchetul la Beijing, în perioada 26 - 29 septembrie, atunci când toate statele membre Interpol s-ar fi întrunit la o adunare generală. În cadrul evenimentului, şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, a fost ales în funcţia de membru al Comitetului Executiv al Interpol, delegat pentru Europa. Votul însă ar fi fost influențat, afirmă Usatîi. 

Renato Usatîi susține că delegația moldovenească a adus în China peste trei tone de băuturi alcoolice pentru organizarea banchetului.

Drept dovadă, președintele formațiunii Partidul Nostru a prezentat câteva poze de la presupusa recepție. 

Ministrul de Interne nu a răspuns la telefon, iar cel al Justiției a declarat că nu comentează speculații. Opiniile invitaților din studio la acest subiect au fost însă împărțite. Dacă unii spun că ar putea fi vorba despre mituirea participanților la adunarea Interpol, alții au sărit în apărarea membrilor delegației. 

În aceeași intervenție, Renato Usatîi a venit cu noi detalii și despre statutul lui Vladimir Plahotniuc în cadrul monitorizărilor Interpol. Totodată, primarul de Bălți susține că ar deține probe care confirmă că șeful PD are și cetățenie rusă. 

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Un alt subiect discutat la emisiunea Cabinetul din Umbră vizează organizarea unui miting de susținere a votului mixt, în ziua în care proiectul a fost adoptat în lectură finală. Întrucât în studio s-a aflat chiar organizatorul manifestației, acesta a fost luat la întrebări.

Amintim că o manifestație de susținere a votului mixt a avut loc pe 20 iulie, concomitent cu un protest de amploare împotriva schimbării sistemului electoral. Atunci au existat numeroase acuzații că mulți dintre pretinșii susținători au fost aduși în mod organizat, sub amenințarea că-și vor pierde locurile de muncă. 
 
06 October 2017 19:21 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64