Știrile Curente

Meteo Horoscop
Avocații anunță grevă generală
Avocații din Republica Moldova au decis să intre în grevă generală. Hotărârea a fost adoptată astăzi la Congresul ordinar, iar data declanșării și durata acesteia urmează să fie stabilite de Consiliul Uniunii Avocaților. În cadrul întrunirii a fost adoptată o rezoluție, în care au fost enumerate nemulțumirile apărătorilor, şi a fost ales un nou președinte al structurii. 

Avocații susțin că rezoluția a fost adoptată din cauza persecutării și desconsiderării apărătorilor în cadrul proceselor de judecată.

Totuși, nu toți avocații sunt de acord cu ideea declanşării unei greve.

Despre discriminarea apărătorilor a vorbit și președinta Asociației Femeilor Avocate din Moldova, care a precizat că a fost prezentat şi un raport în acest sens la Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale. 

Tot astăzi a fost ales noul președinte al Uniunii Avocaților. Acesta este decanul Baroului Chișinău, Emanoil Ploșniță. El a câștigat în fața actualului președinte al Uniunii, Nina Lozan. 
 
06 October 2017 19:22 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64