Știrile Curente

Meteo Horoscop
Judecătoarea a decis să nu-și audieze fiul
„Mama a decis să nu-și audieze fiul în proces”. Astfel a comentat unul dintre avocații lui Platon o decizie a judecătoarei care examinează dosarul clientului său. Apărătorul s-a referit la hotărârea Galinei Moscalciuc de a respinge lista cu martori depusă de unul dintre presupușii complici ai afaceristului, document în care figurează și fiul acesteia. 

La începutul ședinței, Galina Moscalciuc a anunțat participanții în proces că acum două zile și-a luat abținere de la examinarea cauzei, însă cererea i-a fost respinsă. Totul s-a întâmplat însă în lipsa părților. Ulterior, judecătoarea a examinat lista probelor apărării depusă de unul dintre presupușii complici ai lui Platon. 

Hotărârea l-a nemulțumit pe avocatul inculpatului, de aceea a depus o cerere de recuzare care, ulterior, a fost însă respinsă. După ce dosarul a revenit la Moscalciuc, un avocat al lui Platon a depus o altă cerere de recuzare. Motivul a fost refuzul ei de a expedia la Curtea de Apel recursul privind respingerea solicitării de efectuarea a unor expertize. De această dată, Galina Moscalciuc și-a respins propria recuzare. La scurt timp, ședința a fost întreruptă, iar apărătorul presupusului complice a declarat că lista cu martori era garantul unui proces echitabil.

Unul dintre avocații lui Platon afirmă că, în declarația sa de abținere, judecătoarea urma să indice circumstanțele invocate de inculpat cu privire la fiul său. Fapt care însă nu l-a făcut, afirmă apărătorul.

Următoarea ședință va avea loc pe 10 octombrie, atunci când va depune mărturii cel de-al doilea presupus complice al lui Platon. Precizăm că, Veaceslav Platon figurează într-o cauză penală de tentativă de escrocherie, dar și de corupere a mascaților de la Pantera. În primul caz, el ar fi acționat în complicitate cu două persoane, cărora le-ar fi dat indicații aflându-se deja în detenție. 
 
06 October 2017 19:16 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64