Știrile Curente

Meteo Horoscop
Vor să modifice Constituția
Legislativul a creat un grup de lucru care va elabora un proiect de modificare a Constituţiei, astfel ca în Legea Supremă să fie stipulat că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Inițiativa, care a venit din partea președintelui Parlamentului, deputatul PD Andrian Candu, a provocat polemici aprinse. Mulți aleşi i-au reproșat că ar fi un nonsens juridic, că țara a semnat un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană pe care este obligată să-l implementeze și că alte probleme ar trebui să fie în vizor. 

Proiectul de hotărâre a fost prezentat de către Andrian Candu și a stârnit replici după replici. Deputații din PLDM și-au dorit ca și limba română să fie inclusă în Constituție ca limbă oficială, iar liberalii au declarat că modificările în Legea supremă se operează selectiv și că o cale ar fi unirea cu România. Pe de altă parte, comuniștii și socialiștii acuză neconstituționalitatea inițiativei. 

Grupul de lucru urmează să prezinte Parlamentului proiectul de lege cu privire la completarea şi modificarea Constituţiei. Din structură vor face parte Sergiu Sîrbu, Raisa Apolschii, Eugen Carpov şi Mihaela Spătaru. PL, PLDM, PSRM şi PCRM au refuzat să-și delege reprezentanți. 
 
06 October 2017 19:17 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64