Știrile Curente

Meteo Horoscop
Carnagiu la un Festival din Vegas
America a fost zguduită de cel mai terifiant atac armat din istoria sa. 58 de oameni au fost uciși, iar alții 489 au fost răniți într-o adevărată ploaie de gloanțe în orașul Las Vegas. Un individ de 64 de ani a deschis focul dintr-un hotel, asupra mulțimii care participa la un festival de muzică. Ulterior, s-a sinucis înainte ca poliția să ajungă la el. Deocamdată nu se știe ce l-a împins pe atacator la un astfel de gest, care de altfel, era milionar în dolari și deținea un arsenal întreg. 

Haosul s-a declanșat în timpul unui festival country, după ce s-a auzit cum o armă automată era descărcată asupra unei mulțimi de 22 de mii de oameni.

Potrivit anchetatorilor, agresorul a tras timp de zece minute, fără oprire, dintr-o mitralieră de la etajul 32 al hotelului din apropierea locului în care se desfășura concertul. 

După ce a măcelărit sute de oameni, atacatorul s-a sinucis înainte ca trupele speciale să pătrundă în camera de hotel din care acesta a tras în mulțime. Președintele Donald Trump a condamnat dur masacrul.

Între timp, autoritățile încercau să afle detalii despre atacator. Este vorba despre Stephen Paddock, un american de 64 de ani. Potrivit fratelui acestuia, el era multimilionar şi a făcut avere din investiţii imobiliare. Trăia însă într-o comunitate mică și retrasă, unde deținea mai multe maşini, dar și un avion personal.

Agresorul a fost căsătorit şi divorţat de două ori. Tatăl acestuia însă nu are un trecut curat. În anii 70 acesta se afla pe lista celor mai căutați criminali din SUA pentru jaful unei bănci. Cât ține de autorul atacului, era un împătimit al jocurilor de noroc și cheltuise zeci de mii de dolari în cazinourile din Vegas cu doar câteva săptămâni înainte de masacru. În camera sa din hotel, de unde a tras în lume, polițiștii au găsit 23 de arme. Un adevărat arsenal au descoperit și în una din locuințele sale. În urma raidurilor la domiciliu, pe lângă arme, oamenii legii au depistat și explozibil, cantități mari de muniție și mai multe dispozitive electronice.

Potrivit anchetatorilor americani, Paddock nu se afla în baza de date a poliției pentru alte infracțiuni. Deși gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul, FBI susține că atacul armat nu are legătură cu terorismul internaţional. Poliția l-a descris drept tulburat şi periculos și a subliniat că a planificat masacrul timp de câțiva ani. Chiar și așa, nu se știe deocamdată ce l-a împins la un astfel de gest șocant. 

Polițiștii americani presupun că atacatorul pregătise un dublu atentat în Vegas, al doilea masacru urmând să aibă loc la un alt eveniment de muzică. Potrivit poliției locale, Stephen Paddock, de 64 de ani, închiriase o cameră de lux la un hotel în timpul unui festival desfășurat în perioada 22-24 septembrie. Locul era în apropiere de hotelul Mandalay Bay, unde a avut loc carnagiul de pe 1 octombrie. Deocamdată nu se știe de ce nu a acționat și atunci. Șeriful oraşului Las Vegas ia în calcul că Paddock nu a acţionat de unul singur în sângerosul atac. Între timp, agenții FBI au interogat-o pe iubita atacatorului, care nu se afla în SUA în momentul carnagiului. Ea le-a declarat oficialilor că nu știa ce plănuia Paddock și că se afla în Filipine din banii oferiți de către atacator. 

În ultimele trei decenii, pe teritoriul Statelor Unite a avut loc o serie de atacuri armate, soldate cu zeci de victime. Un grav atentat s-a produs anul trecut în orașul Orlando, când într-un club de noapte 50 de oameni au fost împușcați de un musulman radicalizat. Un alt grav atac a fost cel din 2015, din San Bernadino. 14 oameni au murit după ce un cuplu a deschis focul la un Centru Social din oraș. Nici după cel mai recent masacru, autoritățile americane încă nu au înăsprit controlul asupra armelor de foc. 
07 October 2017 19:20 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64