Știrile Curente

Meteo Horoscop
Șapte ani de „Poftă Mare, Chișinău!”
Pentru al șaptelea an consecutiv, de Hramul capitalei, sărbătorit pe 14 octombrie, postul nostru de televiziune vă spune: "Poftă mare, Chişinău!". Să urmărim în continuare o retrospectivă a evenimentelor care au avut loc în anii trecuţi şi să retrăim emoţii şi bună dispoziţie, alături de o porţie de mâncare delicioasă de întreaga lume.  Toată nebunia a început în 2011. Atunci, Chişinăul a văzut ce înseamnă un show gastronomic de proporţii sută la sută live în mijlocul capitalei. În acel an am pregătit o ditamai ciulamaua din 300 de kilograme de ciuperci şi 150 de kilograme de mămăligă! Capodopera culinară a fost savurată de mii de spectatori! La sfârşit, fetele de la Jurnal TV au jucat cea mai frumoasă horă! În 2012 am hotărât să organizăm hramul în stil spaniol! Zis şi făcut! Am bătut încă un record naţional gastronomic și am gătit cea mai mare porţie de paella preparată vreodată în Moldova! Mâncarea tradițională spaniolă a fost preparată din 95 de kilograme de orez, 100 de kilograme de carne de pui și 35 de kilograme de creveți. Peste o mie de oaspeți s-au înfruptat din câte o porție. La sfârşit, hramul a fost condimentat cu "El menaito", un dans spaniol oferit de prezentatorii noştri. Con la chitarra in mano, pardon... cu lingura în mână pe ritmuri italiene ne-a surprins hramul oraşului din 2013. Pentru prepararea celei mai mari porţii de paste bolognese din ţară am folosit 100 de kilograme de paste, 80 de kilograme de carne tocată, 30 de litri de ulei, 120 de litri de sos de roşii şi 5 litri de vin. Pentru ca mâncarea să fie condimentată ca la carte, am adăugat 5 kilograme de sare, 200 de grame de oregano, 100 de grame de busuioc, 150 de grame de piper şi două kilograme de usturoi. În timp ce aşteptau porția de paste, spectatorii s-au întrecut la mâncat contracronometru - pentru un plus de adrenalină! Pe 14 octombrie 2014 v-am spus Guten Tag şi v-am invitat la o porţie de currywursti cu sos, din care au gustat chiar şi oaspeţii speciali sosiţi tocmai din Germania. Pe ritmuri incendiare de samba, înconjurați de senzualele dansatoare braziliene ne-am delectat în 2015 cu o feijoada! O mâncare tradiţională braziliană în care fasolea, carnea şi sucul de portocale se amestecă într-un gust excepţional.
Fiţi gata să participaţi la încă un record gastronomic de proporţii, unde muzica, distracția și dansul merg mână-n mână. Pe 14 octombrie 2017 vă așteptăm la "Poftă mare, Chișinău!" 
09 October 2017 19:46 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64