Știrile Curente

Meteo Horoscop
ANI rămâne în continuare fără şef
Concursul pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate s-a încheiat, însă învingătorul nu a fost desemnat. Asta pentru că niciunul dintre cei doi candidați la șefia instituției nu a susținut cea de-a treia probă, testul poligraf. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Consiliului de Integritate. Din acest motiv, a fost anunțat un nou concurs.  Potrivit experților anticorupţie, aceste rezultate ridică semne de întrebare, întrucât ambii candidaţi sunt persoane care deja ocupă funcții publice.
Membrul Consiliului Superior al Magistraturii Teodor Cârnaț, care a obţinut cele mai bune rezultate după primele două probe, se arată uimit de această hotărâre. Totuşi, el susține că se aștepta la un asemenea rezultat în urma declarațiilor făcute săptămâna trecută de către șeful legislativului, Andrian Candu, în timpul unei emisiuni. Solicitat pentru un comentariu, vicepreședintele în exercițiu al ANI, Victor Strătilă, a declarat că nu are probleme de integritate și că este șocat de acest rezultat. Strătilă a adăugat că deocamdată nu se poate pronunţa pe marginea acestui subiect, întrucât nu a studiat rezultatele probei. Menționăm că în urma primelor două teste, proba scrisă și orală, Teodor Cârnaț a acumulat 43 de puncte, iar Victor Strătilă – 33,9 puncte. 
09 October 2017 19:49 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64