Știrile Curente

Meteo Horoscop
Apel pentru transparență în justiție
Iniţiativa de schimbare a modului de publicare a hotărârilor judecătoreşti afectează grav transparenţa sistemului şi limitează accesul la informaţiile de interes public. Este opinia a zeci de jurnalişti şi membri ai unor organizaţii nonguvernamentale, care au semnat un apel adresat Consiliului Superior al Magistraturii. Ei au anunțat că vor participa mâine la un protest în fața CSM, acolo unde urmează să fie examinat un regulament în acest sens.  Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii se regăsește și inițiativa care prevede anonimizarea hotărârilor judecătoreşti publicate pe portalul web al instanţelor. Regulamentul a trezit nemulțumirea jurnaliștilor, care au făcut un apel către CSM.
În document se mai menţionează că, odată cu aprobarea acestui regulament, va scădea și mai mult încrederea în justiție.
În context, semnatarii documentului vor organiza mâine un protest în fața CSM și vor cere amânarea adoptării Regulamentului privind modul de publicare a hotărârilor judecătoreşti, dar și revenirea la procesul de elaborare a acestuia în cadrul grupului de lucru. Manifestația va începe la ora 9:00. Președintele CSM, Victor Micu, a declarat că va lipsi mâine, deoarece i-a decedat o rudă, însă a adăugat că deși proiectul este inclus pe ordinea de zi, asta nu înseamnă că el va fi aprobat. 
09 October 2017 19:47 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64