Știrile Curente

Meteo Horoscop
Justiția, în vizor la „60 de minute”
Pentru ca situația din justiție să se redreseze, este necesară reformarea Consiliului Superior al Magistraturii, iar actuala sa componență, cu mici excepții, ar urma să intre într-o filă neagră a istoriei sistemului judecătoresc. Sunt opiniile exprimate la cea mai recentă ediție a emisiunii „60 de minute” de la Jurnal TV. Totodată, în cadrul talk-show-ului au fost abordate cele mai actuale subiecte din domeniu.  Invitații consideră că CSM nu este o instituție reprezentativă pentru judecători, iar alegerea noilor membri în Consiliu, care va avea loc la adunarea generală de pe 20 octombrie, se va desfășura în contextul unei lipse de transparenţă.
Totodată, fosta judecătoare a Curții de Apel Chișinău și fosta vicepreședintă a Colegiului disciplinar din subordinea CSM consideră că activitatea actualei componenţe a Consiliului a fost în detrimentul justiţiei.
Printre subiectele abordate s-a numărat și recentul congres al Asociației Judecătorilor, structură condusă de controversatul judecător de la CSJ Ion Druță, care s-a desfășurat fără anunțarea în prealabil a presei.
La final, invitații au fost întrebați cum văd ei redresarea situației din sistemul judecătoresc.
În același timp, Domnica Manole a îndemnat judecătorii ca pe 20 octombrie, când opt concurenți vor lupta pentru şase locuri în CSM, să voteze candidații care vor fi în măsură să schimbe sistemul. Anterior, toate acuzațiile aduse la adresa Consiliului au fost respinse de către șeful instituției, Victor Micu. De menționat că și președintele Curții Supreme de Justiție, membrul CSM Mihai Poalelungi, a fost invitat la emisiunea „60 de minute”, însă judecătorul a refuzat participarea. 
09 October 2017 19:48 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64