Știrile Curente

Meteo Horoscop
Marș împotriva independenței
Viitorul Cataloniei devine tot mai incert. Sute de mii de persoane au ieșit pe străzile Barcelonei în cadrul unui miting de amploare. Oamenii au protestat față de intenția provinciei de a se separa de Spania. Asta în contextul în care mâine ar putea fi declarată unilateral independenţa Cataloniei.  Dacă până acum străzile din Catalonia erau pline de manifestanți proindependență, acum au început să se facă auzite și vocile care se opun separării de Spania. Oamenii le-au cerut autorităţilor regionale să renunţe la proiectul secesionist și au făcut apel la unitate, în timp ce liderul catalan a reafirmat că mâine ar putea proclama independenţa, în temeiul controversatului referendum de pe 1 octombrie.
În cadrul plebiscitului de acum o săptămână, peste 90 la sută dintre cele 2,3 milioane de catalani, au votat în favoarea separării de Spania. Rezultatul este însă contestabil, întrucât referendumul a fost invalidat de Curtea Constituţională a Spaniei. Mai mult, guvernul de la Madrid a avertizat că ar putea suspenda autonomia Cataloniei.
09 October 2017 17:04 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64