Știrile Curente

Meteo Horoscop
PPE: Locul lui Șor e la pușcărie
"Primarul de Orhei, Ilan Șor, trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la cetățenii Republicii Moldova". Declarația îi aparține președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, care susține că formațiunea sa NU a avut nicio întâlnire oficială cu afaceristul. În opinia politicianului european, vizita lui Șor la Strasbourg îi convine de minune șefului PD, Vladimir Plahotniuc, care încearcă să discrediteze PPE din cauza criticilor lansate de această formațiune la adresa guvernării de la Chișinău. 

După ce Ilan Șor a publicat poze de la întâlnirile pe care le-a avut cu câţiva europarlamentari, printre care și reprezentanți ai PPE, conducerea acestei formațiuni a venit cu o reacție. Joseph Daul a mai anunțat că va cere explicații de la europarlamentarul PPE care s-a întâlnit cu primarul de Orhei, condamnat în dosarul fraudei bancare. Președintele Partidului Popular European afirmă că aceste întrevederi au fost organizate intenționat pentru a compromite formațiunea pe care o conduce. Vladimir Plahotniuc nu a comentat învinuirile. Într-un mesaj postat pe Facebook, Ilan Șor s-a arătat surprins de acuzațiile la adresa sa, precizând că declarațiile lui Joseph Daul ar fi în contradicție cu normele democratice. Primarul de Orhei a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare pentru spălare de bani și cauzarea unor daune materiale prin înşelăciune, iar dosarul se află acum la Curtea de Apel. Între timp, Ilan Șor este sub control judiciar. Pentru a pleca la Strasbourg, primarul de Orhei a făcut o solicitare către instanța de judecată, care i-a acceptat cererea. 
09 October 2017 17:15 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64