Un jurnalist de investigație din Italia a fost atacat în timp ce își exercita meseria. Reporterul a fost bătut cu bestialitate de către fratele unui lider mafiot din peninsulă atunci când încerca să realizeze un interviu televizat cu acesta.

Incidentul violent a avut loc în localitatea italiană Ostia, în timp ce jurnalistul îl întreba pe bărbat despre legăturile sale cu o grupare de extremă dreapta, care a obținut opt la sută din voturi în primul tur al alegerilor municipale, organizate recent, la doi ani după dizolvarea consiliului local, în care intraseră şi mafioți. Drept răspuns, acesta l-a agresat pe jurnalist, lovindu-l cu capul în gură.

Agresorul, pe nume Roberto Spada, cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă, nu s-a oprit însă. El i-a urmărit pe reporter şi pe cameraman, pe care i-a lovit de mai multe ori cu un baston. Incidentul a stârnit un val de indignare în Italia şi a scos în stradă zeci de oameni.

În încercarea de a-și justifica gestul, Roberto Spada a scris pe rețelele de socializare că respectă munca tuturor, dar acest reporter a întrecut orice limită. Atacatorul a fost reţinut şi riscă trei ani de pușcărie. Familia acestuia este încadrată la categoria "clan mafiot deosebit de violent". Potrivit presei străine, luna trecută, șapte membri au fost condamnați la un total de 56 de ani de închisoare pentru diverse infracțiuni.