Capitala Emiratelor Arabe Unite se poate mândri cu un proiect aproape unic în lume. Este vorba despre un al doilea muzeu Luvru, inaugurat la Abu Dhabi. Muzeul este un proiect convenit între Franța și Emirate.

Peste 600 de opere de artă permanentă, dintre care 300 împrumuturi din Franța, vor fi expuse la primul muzeul universal din lumea arabă, aşa cum a și fost numit. Acolo se regăsesc lucrări și articole legate de istorie și religie din întreaga lume, iar unele sunt semnate de mari artiști, precum Monet sau Picasso.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost invitatul special al ceremoniei de deschidere, care de altfel, a și inaugurat muzeul. De la eveniment nu a lipsit nici soția sa, Brigitte Macron. Clădirea, cu un design futurist, a fost proiectată de un arhitect francez, iar fiecare dintre cele 55 de încăperi, inclusiv 23 de galerii permanente, sunt unice. Potrivit presei străine, proiectul, convenit între Franța și Emiratele Arabe în 2007, trebuia să fie inaugurat în 2012, dar deschiderea sa a întârziat din cauza crizei financiare globale.