Știrile Curente

Meteo Horoscop
Platforma DA, întrevedere cu oficial Suedez
O nouă întrevedere de rang înalt la sediul Platformei Demnitate și Adevăr. De această dată, conducerea formațiunii s-a întâlnit cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova. Au fost abordate mai multe subiecte de actualitate, printre care modificarea sistemului electoral, respectarea drepturilor omului, dar și persecuțiile la care sunt supuși membrii Platformei. 

Andrei Năstase a făcut o scurtă prezentare a partidului pe care îl conduce și a inițiativelor acestuia. Printre subiectele abordate s-au numărat inoportunitatea schimbării sistemului electoral, necesitatea consolidării forțelor antioligarhice, proeuropene, precum și egalitatea de șanse. Președintele formațiunii i-a mulțumit ambasadoarei Suediei pentru sprijinul multilateral oferit Republicii Moldova. 

Tot aici se spune că ambasadoarea Signe Burgstaller a subliniat că atât țara sa, cât şi întreaga Uniune Europeană are o atitudine extrem de serioasă față de situația din Republica Moldova și, în special, față de modul în care sunt respectate drepturile omului. Excelenţa sa a mai declarat că îl va informa pe premierul Suediei asupra stării de lucruri din țara noastră, astfel încât acesta, fiind șeful delegației de la Stockholm la summitul din 24 noiembrie, să cunoască plenar subiectul. Potrivit aceluiaşi comunicat, ambasadoarea a menționat totodată că împărtășește îngrijorarea în ceea ce privește independența mass-media și respectarea drepturilor societății civile din Republica Moldova. La final, şefa misiunii diplomatice a Suediei la Chişinău a promis că va comunica și în continuare cu Platforma Demnitate și Adevăr. 
 
10 November 2017 19:29 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64