Soarta șoferului care s-a pomenit cu dosar penal după protestul din 17 septembrie rămâne incertă. Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au decis astăzi să amâne examinarea recursului depus de avocatul lui Alexei Alexeev cu privire la prelungirea mandatului de arestare. Hotărârea a fost luată după ce apărătorul a sesizat Curtea de Apel în legătură cu o eroare comisă de prima instanță. Pe durata ședinței, mai mulți susținători ai lui Alexeev au manifestat în semn de solidaritate.

Anterior, examinarea recursului depus de avocatul lui Alexeev a fost amânată de două ori. Prima oară pentru că a lipsit procurorul de caz, iar a doua - pentru că apărătorul inculpatului este în concediu medical. Cu toate acestea, avocatul a fost nevoit să se prezinte azi în fața instanței, întrucât clientul său urma să fie reprezentat de un apărător din oficiu. În cadrul ședinței, Iulian Rusanovschi a depus două cereri de recuzare a completului, însă ambele au fost respinse.

Hotărârea a fost luată după ce Rusanovschi le-a declarat judecătorilor că procesul verbal diferă de înregistrarea audio a ședinței de la Judecătoria Chișinău, atunci când a fost prelungită măsura preventivă pe numele lui Alexei Alexeev.

Recursul avocatului va fi examinat pe 13 noiembrie. Amintim că Alexei Alexeev a fost reținut în propria locuință în dimineața zilei de 18 septembrie fiind acuzat într-un dosar penal de „amenințare săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 8 ani de închisoare.