Știrile Curente

Meteo Horoscop
Jurnal TV, sesizare după dezvăluiri
Jurnal TV va sesiza structurile de anchetă din România și Marea Britanie după dezvăluirile killerului moldovean Vitalie Proca. Anunțul a fost făcut de către Val Butnaru, moderatorul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, după difuzarea interviului oferit în exclusivitate postului nostru de televiziune.  Moderatorul a vorbit și despre încercările de a zădărnici publicarea dezvăluirilor făcute de killerul moldovean.
Într-o intervenție prin skype, primarul de Bălți Renato Usatîi s-a referit la ancheta desfășurată la Chișinău, în care este învinuit că ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov, în care a tras killerul Vitalie Proca. Usatîi a reiterat faptul că Vladimir Plahotniuc ar fi adevăratul comanditar, acuzând procuratura că îi este complice în încercarea de a șterge urmele. Renato Usatîi a mai spus că în acest caz există câțiva martori-cheie, care ar fi acum în pericol după aceste dezvăluiri.
Primarul de Bălți a vorbit și despre relația sa cu șeful PD înainte să fie vizat în dosarul penal deschis la Chișinău.
După învinuirile aduse liderului PD de către Vitalie Proca, cu o reacție a venit Procuratura Generală. Instituția a menționat într-un comunicat că a investigat încercările de a obţine declaraţii false din partea lui Proca.
Iar șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a declarat că instituția pe care o reprezintă a întreprins toate măsurile posibile pe marginea acestui caz. La rândul său, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a catalogat declarațiile lui Proca drept mincinoase.
Reprezentanţii formațiunii „Partidul Nostru” au cerut într-o conferință de presă cercetarea mai multor procurori implicaţi în acest caz. Este vorba despre procurorul general Eduard Harunjen, șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, adjunctul acestuia, Vitalie Busuioc, șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, dar și procurorul PCCOCS Lilian Bacalîm. Iar comentatorul politic Alexei Tulbure spune că autoritățile noastre au intervenit prompt în cazul altor persoane acuzate, iar în adresa lui Plahotniuc se fac că plouă.
Valeriu Halupa, unul dintre membrii organizației criminale care a pus la cale omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov, este la libertate și a făcut declarații prin Skype la unul dintre posturile de televiziune deținute de șeful PD. El a încercat să combată dezvăluirile făcute de Vitalie Proca și a declarat că asasinatul ar fi fost comandat de Renato Usatîi. Despre aceasta el ar fi aflat de la nașul său, Ion Druță, alias Pisateli, cel care, potrivit Procuraturii, ar fi organizatorul omorului.
A doua zi după difuzarea interviului cu celebrul asasin, Halupa a declarat prin Skype la un post de televiziune deținut de Vladimir Plahotniuc că l-a cunoscut pe Vitalie Proca tot prin intermediul naşului, Ion Druță, iar la Londra, el şi Proca ar fi mers să verifice mai multe adrese.
Ulterior, Halupa a fost întrebat dacă știe cine este comanditarul omorului.
Și versiunea lui Renato Usatîi, potrivit căreia Halupa s-ar afla peste hotarele țării, a fost negată.
Contactat de reporterul Jurnal TV pentru a preciza ce statut are Valeriu Halupa în dosar, dar și când a depus mărturii, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a refuzat să vorbească și a solicitat întrebările în scris. Busuioc a oferit însă o reacţie după apariția interviului lui Proca și a declarat că Procuratura a întreprins suficiente măsuri pentru a constata cine este comanditarul asasinatului.
„Plahotniuc la pușcărie!”, „Procurorii la treabă!” şi "Jos killerii de la guvernare!". Sunt lozincile care au răsunat la protestul de sâmbăta trecută în fața Procuraturii Generale. Participanţii la manifestaţie s-au arătat indignați de inacțiunea reprezentanţilor acestei instituţii după învinuirile interlopului Vitalie Proca la adresa şefului PD şi i-au îndemnat să deschidă o anchetă sau să-și dea demisia. Protestatarii au cerut investigarea de urgenţă a declarațiilor făcute de către killerul Vitalie Proca, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri de denunț.
Un scenariu fals. Astfel a comentat șeful Partidului Democrat acuzațiile killerului moldovean Vitalie Proca, potrivit căruia Vladimir Plahotniuc a fost cel care a comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunţov. După câteva zile de tăcere, Plahotniuc s-a referit la acest caz în cadrul unui briefing, spunând că de el se vor ocupa "timpul și instituțiile de drept". În acest context, postul nostru de televiziune vine cu o declarație în care califică atitudinea politicianului drept regretabilă.
Această declarație oferită în exclusivitate postului Jurnal TV și preluată inclusiv de presa din România a pus pe jar întreaga opinie publică. În pofida învinuirilor grave, Vladimir Plahotniuc a decis să le comenteze personal abia acum: laconic și în termeni acuzatori.
Persoanele vizate de Plahotniuc nu au comentat deocamdată declarațiile acestuia. Totodată, șeful PD a sugerat că presa care a difuzat acuzaţiile lui Proca va suporta consecinţele. În urma acestor afirmații, Jurnal TV vine cu o declarație.
Nu este pentru prima dată când numele politicianului este asociat cu lumea criminală. Vladimir Plahotniuc a fost monitorizat de Interpol pentru legătura cu gruparea criminală Solnţevskaia din Rusia, fapt negat inițial.
11 November 2017 19:49 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64