Știrile Curente

Meteo Horoscop
Alte şase cazuri de pestă porcină
În raionul Ştefan Vodă au fost înregistrate şase cazuri noi de pestă porcină africană, dintre care cinci în satul Palanca şi unul - la Tudora, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. 

Amintim că, la începutul acestei luni, reprezentanţii ANSA au anunţat că în satul Palanca a izbucnit un nou focar de pestă porcină africană la animalele din trei gospodării. Atât porcii domestici, cât şi cei sălbatici pot fi afectaţi de această boală. Maladia nu se transmite de la animale la om, dar se răspândeşte rapid printre patrupede şi cauzează moartea lor, iar pierderile înregistrate sunt deosebit de mari. De asemenea, sunt impuse restricţii în privinţa comerţului cu porci vii şi carne de porc. Specialiştii ANSA au mai anunţat că au înregistrat recent alte două cazuri de rabie, în raioanele Edineț și Sângerei. 
 
13 November 2017 17:05 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64